Taşeron İşçinin Kadroya Geçişi Bugün Tamamlanıyor

Taşeron personelin kadroya geçişi gerçekleşti. İşçiler, maaşlarının 1.5 katı promosyon alacak. Devlet kadrosuna geçenlere ikramiye verilecek.

02.04.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 02.04.2018-16:16) Taşeron İşçinin Kadroya Geçişi Bugün Tamamlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı taşeron çalışanlarının kadroya geçişi bugün sona erdi.

Taşeron görevlilerinin geçişle hem kazancı yükselecek hem de özlük hakları iyileşecek. Çalışanlar geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katı kadar promosyon alacak. Devlet kadrosuna geçen 450 bin çalışana, 52 günlük ilave tediye ücreti (ikramiye) ödenecek.

Tüm çalışanların asgari ücretten çalıştığı düşünüldüğünde ortalama 1 milyar liralık tediye ücreti verilmiş olacak. Bununla birlikte geçiş süreci sebebiyle 3 aydır askıda olan toplu iş sözleşmesinden kaynaklı ücret ve farklar da verilecek. Arşiv taraması gecikenler sonuç beklenmeden akşama kadar kadroya geçirilecek. Kadroya geçişle beraber kamu kurumlarındaki statü karmaşası sona ererken, kıdem haklarında hiçbir değişiklik gerçekleşmeyecek. Çalışanlar mevcut kıdemleriyle geçiş yaparken, senelik ücretli izinleri konusundaki hakları da saklı kalacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadroya geçişte başarılı çalışmaya geçtiklerini ifade ederek, ‘Süreç bugün sona erecek. Geçiş dönemi 3 bakanlık tarafından çalışıldı. Kapsamlı bir süreci geride bıraktık. Yüzümüzün akıyla tamamlamış olacağız. Şimdi kamuda taşeron tanımı neyse bunun dışında bıraktığımız hiç kimse yok. Direkt kadroya alındıkları için avantajları oldukça fazla. Bu düzenlemenin faydaları zamanla daha çok ortaya çıkacak.’ dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal