Standard & Poor's Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu açıkladı. Yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para türünden kredi notunu "B+" olarak açıkladı, not görünümünü değiştirmeyerek "durağan" olarak bıraktı.

16.02.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-16:55) Standard & Poor's Türkiye'nin Kredi Notunu Açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü açıkladı. Buna göre kurum, Türkiye'nin yabancı para türünden kredi notunu "B+" olarak açıkladı, not görünümünü değiştirmeyerek "durağan" olarak bıraktı. Ekonomistler S&P'den değişiklik beklemiyordu.

S&P, Türkiye'nin uzun vadeli yerel para birimi türünden kredi notunu "BB-", kısa vadeli Döviz ve yerel para birimi türünden notunu ise "B" olarak teyit ettiğini açıkladı.

S&P, 17 Ağustos 2018'de gerçekleştirdiği değerlendirmede, Türkiye'nin yabancı para türünden kredi notunu, yatırım yapılabilir düzeyin dört kademe altı olan "B+" seviyesine indirirken, görünümünün "durağan" olduğunu duyurmuştu.

"MALİ POLİTİKA TARAFINDA HAREKET ALANI VAR"

Türkiye'nin finansal ve ödemeler dengesi baskılarına verdiği tepkilerin büyük ölçüde geçici olduğu söylenen kurum açıklamasında, tepkilerin temel ekonomik zayıflıkları çözmekten daha çok semptomların hafifletilmesine odaklı olduğunu kaydedildi.

Bununla beraber düşük net kamu borcunu işaret eden kredi derecelendirme kuruluşu, mali tarafta hareket alanı olduğunu söylüyor.

Sıkı finansal şartlar ve yüksek enflasyonu göstererek Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 0.5 küçülmesini bekleyen S&P, ekonominin 2020 senesinde yüzde 3.4, 2021 ve 2022 senelerinde yüzde 3.2 büyüme kaydetmesini öngörüyor.

"TÜRKİYE'NİN NOTU YÜKSELTİLEBİLİR"

Kurumun açıklamasında ekonomiye olan güveni yükseltecek, cari açığı düşürüp enflasyonu kontrol altına alacak şeffaf bir ekonomi programının uygulanması halinde Türkiye'nin notunun yükseltilebileceğinin altı çizildi.

Bankalar ile alakalı sistematik riskin Türkiye'nin mali pozisyonunu zayıflatacak biçimde artması durumunda ülke notunun indirilebileceği ifade edilen kurum açıklamasında, bunun için belirleyici unsurların izlemedeki kredilerin artması, dış finansmanı çevirmede zorluk yaşanması ve sıkı iç finansman şartları olacağı kaydedildi.

Ayrıca muhtemel bir not indirimi için ekonomik büyüme performansının kurum beklentisinin altında olması olasılığına dikkat çekildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal