SGK'dan Sevindiren Haber! Paralar 5 Gün İçinde Yatıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli olacak BAĞ-KUR’lulara fayda sağlayacak bir uygulama başlattı. BAĞ-KUR’luların, ilk aya yönelik emekli aylıkları, 5 gün içinde hesaplarında olacak.

13.11.2018-09:27 - (Son Güncelleme: 13.11.2018-09:52)

Sosyal Güvenlik Kurumu, sayıları 12 milyona gelen emeklilere 2018 sene için her ay 20 milyar lira dolayında aylık veriyor. Bankalarda yığılmaları engellemek için ödemeler ay içine yayılıyor. Emekli Sandığı aylıkları ayın 1’i ile 5’i arasında, SSK’lıların aylıkları 17’si ile 26’sı arasında, BAĞ-KUR’luların aylıkları da her ayın 25’i ile 28’i arasında veriliyor.

5 GÜN İÇİNDE HESABINA YATACAK

Emekli Sandığı mensuplarının emeklilik işlemleri bittikten sonra SSK ve BAĞ-KUR’lularda olduğu gibi bekleme olmuyor. İşlemler yapıldıktab hemen sonra emeklinin aylığı banka hesabına yatırılıyor.

BAĞ-KUR’lulara da bu aydan itibaren söz konusu uygulama başlayacak. Örneğin 13 Kasım tarihinde emeklilik dilekçesi veren BAĞ-KUR’lu, işlemleri sonlanmışsa ilk aylığını almak için 28 Aralık tarihini beklemek zorunda değil. 1-28 Aralık tarihine yönelik aylığı, aralık ayının ilk 5 gününde banka hesabına yatırılacak. 28 Aralık’ta da Ocak ayı emekli aylığını alacak.

SSK’LILARDA UYGULAMA 2019'DA BAŞLAYACAK

SGK görevlileri, bu uygulamayı SSK’lı emeklilere de yaygınlaştıracaklarını müjdeledi. Emeklilerin 3’te 2’sinin SSK’lılardan oluştuğuna dikkat çeken görevliler, SSK’lılarla ilgili altyapı hazırlıklarının sene  sonuna kadar bitmesinin planlandığını, altyapı hazır olduğunda SSK’lıların da ilk aylıklarını 5 gün içinde almaya başlayacaklarını belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal