Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Genç Girişimcilere 30 Milyon Liralık Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, genç girişimcilere yönelik 30 milyon liralık yeni destek paketi için başvuruların 10 Haziran günü başladığını açıklayarak, iş fikri olan gençlere destekten faydalanmaları çağrısında bulundu

15.06.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-17:46)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karadeniz Vakfı tarafından gerçekleştirilen Teknoloji, Gençlik ve Geleceğimiz adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu gelişimi sağlaması amacıyla gece gündüz durmadan çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye'yi, 17 senelik mücadeleyle ulaştırmadan sağlığa, eğitimden sanayiye her sektörde ileriye götürdüklerini ifade eden Varank, son asırdaki en büyük atılımların AK Parti döneminde düzenlendiğini, yapılamaz denilenlerin yapıldığını, hayal dahi edilemeyenlerin gerçeğe dönüştürüldüğünü belirtti.

Varank, son 17 senede yapılan önemli icraatları ve hayata geçirilen büyük projeleri anlatarak, bu 17 senede yaşananların en iyi şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi.

'TÜRK GENÇLERİNE GÜVENİYORUZ'  

Bu sürede siyasetten sosyal hayata, eğitimden çalışma hayatına kadar her zaman gençlere destek olduklarını belirten Varank, "Daha iyi koşullarda eğitim almaları için gençleri merkeze koyduk, en önemli yatırımlarımızı onlara yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın gençlere göstermiş olduğu özel ilgi ve alaka, zaten hepinizin malumu. Onun önderliğinde, seçilme yaşını 30'dan önce 25'e sonra da 18'e biz indirdik. Türkiye'nin gençlerine güveniyoruz." şeklinde konuştu.

Varank, dinamik genç nüfusa çok güvendiklerini söyleyerek, "Teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, oyun kurucu olabilmemiz için de emin olun en büyük fırsatımız gençler. Her yerde ifade ediyoruz. Hangi alanda çalışırsa çalışsın, biz icat çıkaran gençler istiyoruz." sözlerini aktardı.

Gençlerin içindeki girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak hedefiyle çeşitli desteklerde bulunduklarını söyleyen Varank, bu doğrultuda sağlanan destekleri anlattı.

'İŞ FİKRİ OLAN GİRİŞİMCİ GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ'  

Varank, 7 senedir aralıksız devam ettirdikleri TÜBİTAK Bireysel Genç Girişim Programı (BİGG) aracılığıyla yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikirlerine sahip gençlerin desteklediklerini söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bu programla bugüne kadar 175 milyon lira destek sağladık ve çok başarılı işlere imza atan bin 94 firmanın kurulmasına ön ayak olduk. En son çağrısını geçtiğimiz ay sonuçlandırdığımız BİGG programıyla 146 genç girişimcimize daha 200 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği sağladık. Bu yılın ilk çağrısına 10 Haziran itibarıyla çıktık. Çağrı hala açık. Özellikle iş fikri olan genç arkadaşlarımıza buradan bu çağrıyı yapıyorum. Bu yılın ilk çağrısı için bütçemiz 30 milyon lira. Bunu genç girişimcilerimize dağıtmış olacağız."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal