Sanayi Bakanı Varank Açıkladı: 10 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'in faaliyete geçmesi ile beraber 1 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

28.11.2018-12:27 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-12:21) Sanayi Bakanı Varank Açıkladı: 10 Bin Kişiye İstihdam Sağlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nin faaliyete geçmesi ile beraber yaklaşık 10 bin insanımıza istihdam sağlayacağız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi Polipropilen Tesisi Yatırımı İmza Töreni'ne katılarak, burada gerçekleştirdiği konuşmada, "Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nde masterplan çalışmalarını bitirdik." dedi.

"KİMYASAL ÜRÜN ÇEŞİTLERİNİN YÜZDE 80'İNİ ÜLKEMİZDE ÜRETEBİLECEĞİZ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Yaklaşık 10 bin insanımıza istihdam sağlayacak olan Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi'nin tam olarak faaliyete geçmesiyle ithal ettiğimiz kimyasal ürün türlerinin yüzde 80'ini ülkemizde imal edeceğiz." sözlerini kullandı.

"1 MİLYAR DOLARLIK KATMA DEĞER ÜRETİLEBİLECEK"

Varank, bölgedeki bütün parsellerin yatırımcılara verilmesi ile senelik 1 milyar dolarlık katma değer sağlanabileceğini söyledi.

"1,2 MİLYAR DOLAR YATIRIM BEDELİNE SAHİP OLACAK"

Bakan Varank, "Yapımı 2019'da başlayacak entegre tesis; 1,2 milyar dolar yatırım değerine sahip olacak." biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal