Sağlıkta Yeni Dönem! Artık Para Ödenmeyecek

4 şehirdeki pilot uygulamayla devlet aciline gitmeyip önce aile hekimliğinin aciline giden hastalara, sonraki gün özel hastane polikliniğinde katkı payı alınmayacak.

09.04.2018-16:16 - (Son Güncelleme: 09.04.2018-16:08) Sağlıkta Yeni Dönem! Artık Para Ödenmeyecek

Devlet hastanelerinin acil servislerindeki sıkışıklığı düşürmek pek fazla değişiklik hazırlayan Sağlık Bakanlığı, aile hekimliklerine başvuruların çoğalması adına ‘muayene’ teşviki sağlıyor.

Devlet hastanelerinin acillerine gitmeyip önce aile hekimliklerinin acil servisine giden hastalar, sonraki gün özel hastanelerdeki poliklinik muayenelerine katkı payı vermeyecek. Pilot uygulama Malatya, Bartın, Edirne ve İstanbul’da bu sene uygulamaya geçecek.

Sağlık Bakanlığı, sağlık kapsamında radikal bir uygulama daha hazırlıyor. Sağlık Bakanlığı devlet hastanelerinin acil servislerinde yaşanan sıkışıklığı düşürmek için çok fazla uygulama hazırlamıştı.

Bu doğrultuda aile hekimlikleri de 2019 yılından itibaren bünyelerinde meydana getirilecek mini acil servislerinde gece saat 23.00’e kadar acil hastalara bakacak. Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinde 1. basamak olarak ifade ettiği aile hekimliklerine başvuruların çoğalması için yeni bir uygulamayı hayata geçirecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal