Sabah Yazarından Bankalarla İlgili Flaş Döviz İddiası

Dolarda meydana gelen aşırı hareketler sebebi ile bankaların internet üzerinden döviz satışını askıya aldığı iddia edildi. Haberi Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör twitter üzerinden duyurdu.

10.08.2018-18:12 - (Son Güncelleme: 10.08.2018-18:18)

Türkiye bir haftadır dövizdeki karşı konulamayan yükselişle karşı karşıya. Ekonomi çevrelerini endişeye sevk eden gelişmede dün başlayan artış fırtınası bugün de bütün hızıyla devam ederken Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör, bankaların internetten döviz satışını askıya aldığını iddia etti.

DOLARIN YÜKSELİŞİNİN ARDINDAN ART ARDA AÇIKLAMALAR GELDİ

Öğleden sonra önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayburt'tan dolar ve eurodaki fazla yükselişe karşı verdiği mesajda, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" dedi.

Sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleştirdiği ve iş dünyası ile bankacılık sektörü temsilcilerinin geldiği Yeni Ekonomik Model toplantısında sermaye piyasalarındaki tedirginlikleri ortadan kaldıracak planları açıkladı.

SABAH 6,25 İLE GÜNE BAŞLAYAN DOLAR DURMAK BİLMEDİ

Fakat bu sırada ABD'den gelen bir açıklama, Başkan Trump'ın "Türkiye ile aramız iyi değil" sözleri dövizi tekrar zıplattı. Sabah 5.75'le başlayan dolar peş peşe artarak 6.25'i gördü. Öğlen saatlerinde biraz düştü, fakat saat 16.00'ya doğru Trump'la 6.40'a yeni bir rekora imza attı. Dolarla beraber euro da tarihi düzeye ulaştı.

"BANKALAR İNTERNETTEN DÖVİZ SATIŞINI DURDURDU"

Kurlardaki bu önüne geçilemeyen ve tahmin edilemeyen gelişme ardından bankaların önlem amaçlı internetten döviz satışına durdurma kararı aldığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Dilek Güngör kritik olayı attığı tweetle açıkladı. Göngür tweetinde, "Dövizde aşırı oynaklık sebebi ile bankalar internetten döviz satışını askıya aldı" diye yazdı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal