Ofis Kiraları Son On Yılın En Düşük Seviyesinde

'İstanbul Ofis Pazarına Genel Bakış' raporu, 2019 yılının ofis kiraları göz önüne alındığında İstanbul’da son on yılın en düşük ortalamalarının görüldüğü dönem olduğunu ortaya koydu.

18.02.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-09:33) Ofis Kiraları Son On Yılın En Düşük Seviyesinde

'İstanbul Ofis Pazarına Genel Bakış' raporu, 2019 yılının ofis kiraları göz önüne alındığında İstanbul’da son on yılın en düşük ortalamalarının görüldüğü dönem olduğunu ortaya koydu.

2019 yılı genel değerlendirmesinin de yer aldığı rapora göre; Beşiktaş, Levent, Maslak hattını kapsayan ‘Merkezi İş Alanı'ndaki (MİA) A sınıfı ofislerin metrekare fiyatları 19,1 dolara geriledi. 2019'daki ofis kiraları düşüşüyle birlikte kiraların son 5 yılda yüzde 40 azalması dikkat çekti. MİA A sınıfı binalarda, düşen kiralara rağmen ofis boşluk oranı yüzde 32,7’ye ulaşarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

2019'da ofis alanında kiralama ve kurumsal satın almaların işlem hacmi bir önceki yıla göre yüzde iki arttı. İşlemlerin toplam yü<de 47'si Avrupa, yüzde 53'ü Anadolu Yakası'ndaydı. 2019 yılında kurumsal ofis satın alma işlemlerinin hacmi ise önceki yıllarla kıyaslandığında belirgin şekilde düştü. 2018 yılında yüzde 11 olan kurumsal satın alma işlemlerinin toplam hacme oranı, 2019 yılında yüzde 3 olarak hesaplandı.

Geride kalan yılda ofis kullanıcıları nezdinde kiralamanın öne çıktığını belirten Propin Kurucu Ortağı Aydan Bozkurt, ''Ofis kiralarındaki düşüş, hali hazırda kirada olanları harekete geçirdi. Daha düşük kira bedelleriyle A sınıfı nitelikli ofislere geçmek isteyenlerin gelecek dönemde kiralama ve kurumsal satın alma işlemi yapacağını öngörüyoruz. Düşen liste fiyatlarının talebi destekleyeceğini ve mevcut koşullarda bir dalgalanma olmaması halinde pazarlık aşamasındaki kiralama işlemlerinin 2020'in ilk yarısında tamamlanmasını bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal