Nasıl Pilot Olunur? Pilot Maaşları Ne Kadar?

Dünyanın en popüler mesleklerinden biri olan Pilotluk mesleği hep bir merak konusu olmuştur. Peki Nasıl Pilot Olunur? Pilot maaşları ne kadar? sorularının cevapları haberimizde...

18.01.2019-10:49 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-10:46) Nasıl Pilot Olunur? Pilot Maaşları Ne Kadar?

Binlerce insanın çok merak ettiği ve geleceği parlak olan mesleklerden biri pilotluktur. Gelişen teknoloji ile hava ulaşımı daha yaygın hale geldi. Bu sebepten dolayı binlerce insan tarafından en çok araştırılan konulardan biri oldu.

Popüler bir meslek ve çok kazandırasına rağmen pilot olma süreci çok zor bir süreci kapsıyor. Ülkemizde ve dünyada personel sıkıntısı çeken pilotluk mesleği hem eğitim zorunluluğu ve yetişme sürecinin uzun olmasından dolayı zor bir meslektir. Bu sebepten dolayı pilotluk mesleğinin belirli bir maaş aralığım yoktur ama maaş seviyesi yüksek bir seviyededir.

Pilot olmak için zorlu eğitimlerden geçilir. Pilotaj eğitimi veren birçok okul mevcuttur.  Özel eğitim veren okullarda bulunur. 18-24 ay arası pilotaj eğitimi veren okullarda bulunur. Bu okullardaki eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra PPL(Private Pilot Licence -Hususi Pilot Lisansı)  pilot adayları sonrasında tek motorlu uçak eğitimi almak için 165 saat yer dersi ve sonrasında 40 saat uçuş ersi almaktadır. Bu eğitimlerin ardından kontrol uçuşu sınavına giren pilot adayları kontrol uçuşu sınavını başarı ile geçmeleri halinde Cessna tipi uçakları uçurma yetkisi alır.

Pilot adayları ATPL (Havayolu Nakliye Pilotu) lisansı sınavına girme hakkı kazandıktan sonra ise eğitimin diğer aşamalarına geçiş yapar. Bu eğitimde ise 823 saatlik yer dersinden sonra 160 saat uçuş yapılır. PPL lisansını alan pilot adayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde 14 dersin sınavına girer. Bu sınavlardan % 75’lik başarı sağlarsanız ATPL Frozen sertifikanızı almaya hak kazanırsınız. Bu sertifikayı aldıktan sonra Tip eğitimine başlarsınız. Bu eğitimde pilot adayının tercihine göre simülatör eğitimi yapar.  Bu aşamaları başarı ile geçen pilot adayı üçüncü pilot olarak kabinde yerinin alır. Pilot adayı burada 100 saatlik gözlem sürecini tamamlayan pilot adayı, 2. Pilot olarak görevine başlar. 5000 saatlik uçuştan sonra ise kaptan pilot olunur.

Normal şartlarda yeni göreve başlayan bir pilotun ortalama minimum maaşı 10 bin TL’yi buluyor.  Tecrübeli pilotlar ise minimum 20 bin TL kazanmaktadır. Ek sefer ve pirimler ile maaş seviyesi bu seviyelerin üstüne de çıkabilmektedir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal