Moodys'in 'Çin' Açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Moodys, Çin otomotiv endüstrisi talebinin, ülkenin Vuhan şehrinde meydana gelen yeni tip corona virüs salgınının olumsuz etkisini ortadan kaldıracağının altını çizerken, Honda, Toyota gibi üreticiler üretimi geçici olarak askıya aldıklarını duyurdular.

06.02.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-17:32) Moodys'in 'Çin' Açıklaması

Bu duruma cevap olarak, kısa zaman içinde talep ve kurumsal sermaye giderlerinde geçici daralmalar da öngörülüyor.

Moodys Başkan Yardımcısı Gerwin Ho, corona virüs salgını sebebiyle potansiyel müşterilerin, araç satış bayileri dahil, kalabalık yerlere girmekten kaçındıkları için kısa zamanda satışlarda bir miktar düşüşün muhtemel olduğunu ekledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bununla birlikte, Çin'deki ekonomik büyüme ve otomobil sahipliği oranındaki artışa bağlı olarak, çok sayıda potansiyel müşterinin talebini ertelemediğini ve talepteki uzun vadeli büyümenin de aksamadan sürdüğünü görüyoruz."

Japonya menşeili otomotiv firması Honda da, Çinin Vuhan şehrinde yer alan fabrikasının çalışmalarını, virüs için artan ikazlara bağlı olarak en iyi ihtimalle Şubat sonuna dek durduracağını açıkladı.

Kurum daha önceki açıklamasında fabrikanın geçici olarak 14 Şubata kadar kapatılacağını açıklamıştı.

Toyota İşletme Müdürü Masayoshi Shirayanagi basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise otomotiv satışlarının virüs tesiriyle düştüğünü belirtti.

Shirayanagi aynı zamanda gerek görülmesi durumunda üretimin önemli bir bölümünü Çin dışına nakledebileceklerini de ekledi. Shirayanagi, üretimin Çinde durdurulması durumunda Avrupa veya ABD'de sürdürülebileceğine inandıklarını belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal