Merkez Bankası'ndan Dövizde Yaşanan Artıştan Sonra Açıklama

Merkez Bankası, "Para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir." sözlerini kullandı.

25.03.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-09:23) Merkez Bankası'ndan Dövizde Yaşanan Artıştan Sonra Açıklama

Dövizde meydana gelen hareketlilikle alakalı açıklama yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Para politikası ve likidite yönetimi ile alakalı bütün araçlar, finansal istikrarı desteklemek için kullanılmaya devam edilecektir." sözlerini kullandı.

Merkez Bankası, son günlerdeki döviz oynaklığa ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada brüt rezervlerde meydana gelen dalgalanmaların olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklandığını bildirildi.

Açıklamada şu sözler yer aldı:

"İYİLEŞMENİN HIZLANARAK SÜRMESİ BEKLENİYOR"

"Ülkemiz ekonomisi ile alakalı makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ılımlı bir toparlanmanın gerçekleştiğini göstermektedir. Mal ihracatı ve turizm talebindeki güçlü seyirle beraber net ihracat büyümeye yüksek katkı vermektedir. Bu kapsamda cari dengedeki iyileşmenin hızlanarak devam etmesi beklenmektedir.

KUR HAREKETLİLİĞİ: ÖNGÖRÜLMEYEN BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

"Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi çerçevesinde niçimlenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer yandan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu çerçevede, geride bıraktığımız sene finansal piyasalarda meydana gelen oynaklıklar ardından rezervlerde artış trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde meydana gelen dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan doğmakta olup öngörülmeyen bir durum söz hususu değildir."

"SAĞLIKSIZ FİYAT OLUŞUMLARI TAKİP EDİLİYOR"

"Finansal piyasalarda gözlenen oynaklıklar ve sağlıksız fiyat oluşumları yakından izlenmekte olup para politikası ve likidite yönetimi ile alakalı bütün araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek için kullanılmaya devam edilecektir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal