Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uyarılarını Dikkate Almadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sabah saatlerinde yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nı uyararak faizlerin çok yüksek olduğunu söylemişti. Merkez Bankası ise buna rağmen faizleri yükseltti. Bu kararın ardından ise dolarda sert bir düşüş yaşandı.

13.09.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-14:36) Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uyarılarını Dikkate Almadı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) 20. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz meselesindeki hassasiyetim değişmedi" diyerek oranların çok yüksek olduğuna işaret etti.

ERDOĞAN "HERKES ZARARLI ÇIKAR" DEDİ

Konuşmasının devamında "Faiz hususundaki hassasiyetim değişmedi. Merkez Bankası bağımsızdır o kendi kararını kendisi verir" diyen Erdoğan, "Faiz ve enflasyon bir neden sonuç ilişkisi olarak masaya yatırdığınız zaman faiz nedendir enflasyon sonuçtur. Tersini iddia eden bunu bilmiyordur. Bugüne dek Merkez Bankası'nın duyurduğu enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim. Bankalar kredi faizlerini çok yükselterek, kredileri kısarak yangının üstüne körükle giderse bundan herkes zararlı çıkar" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'IN UYARISI DİKKATE ALINMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çıkışı ardından Merkez Bankasının nasıl bir rakam açıklayacağı merak konusuydu. Ve beklenen açıklama yapıldı. Erdoğan'ın ikazlarına karşın, Merkez Bankası faizi 6,25 puan yükseltti ve yüzde 17,75'ten yüzde 24'e çıkardı. Merkez Bankası'nın faiz kararının sonrasında dolar ve euro'da sert düşüş yaşandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal