Memura Verilen Aile Yardımının Memur Emeklilerine de mi Verilecek?

Memur emeklilerine ek gelir imkanı sağlanacak. 7 Aralık tarihinde KPDK'da ele alınacak olan tasarıyla eşi çalışmayan 2 çocuklu emekliye her ay 367 lira verilecek.

29.11.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-09:19)

Memur emeklilerine ek gelir sağlanacak. Memurlara verilen aile yardımının memur emeklilerine de verilmesi gündeme taşındı. Konfederasyonların talebi, toplu sözleşme masasında bir çok defa görüşülmüş, fakat bir karara ulaşamamıştı. Bu defa da, 7 Aralık tarihinde gerçekleşecek Kamu Personeli Danışma Kurulunda ele alınacak.

3 BİN 600 EK GÖSTERGE

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında, bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda yapılacak toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri ile birlite hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması düşünülüyor. Bu seneki ikinci ve son toplantısını gerçekleştirecek olan kurulda, emekliye aile yardımının yanı sıra, 3600 ek gösterge de gündeme getirilecek.

DESTEK KAÇ LİRA?

Kamu çalışanlarına ödenen aile yardımı hesaplanırken çocuk sayısı ve eşin çalışıp çalışmadığı dikkate alınıyor. Eşi çalışmayan çocuksuz memura, 251 lira ödeniyor. 0-06 yaş her çocuk için 58 lira, 6 yaş üstü çocuk için ise 29 lira veriliyor. İki çocuklu eşi çalışmayan memura toplamda aylık 367 lira aile yardımı desteği sağlanıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal