Mehmet Şimşek: 'Piyasalarla Hiçbir Zaman Cebelleşmedik'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasalardaki dalgalanmanın geçici olduğunu ifade ederken, piyasalarla biz hiçbir zaman cebelleşmediklerine vurgu yaptı.

09.05.2018-12:49 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-12:42) Mehmet Şimşek: 'Piyasalarla Hiçbir Zaman Cebelleşmedik'

 Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) 17. Olağan Genel Kurulu'nda hareketlenen ekonomi gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

'PARA POLİTİKASI NORMALLEŞMEYE BAŞLADI'

Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek, "Para politikasında normalleşme başladı. Hem bir sadeleşme söz konusu. Küresel kriz sonrası likiditede artış vardı. O dönemin bir ihtiyacı olarak piyasalar tarafından karmaşık bir para politikasına gidildi. Şimdi basit sade bir para politikasının zaten kararı verilmiş durumda" şeklinde konuştu.

'DALGA BOYUTLARINI SINIRLANDIRMAK İÇİN GEREKLİ TEPKİLER'

Piyasalarla hiçbir zaman cebelleşmediklerini belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Tabii ki Türkiye’nin gerçeklerini biliyoruz, bu dalgalanmaların kalıcı olmadığını biliyoruz. Ama bu dalga boyutlarını sınırlandırmak için kurumlarımız gereken adımları atmıştır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) dolar kuruyla alaklaı ikinci hamlesini de "Gerekeni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Dengesizlikler iyileşmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal