Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Mehmet Şimşek Merkez Bankası Açıklaması: Elimiz Kolumuz Bağlı Değil

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek günde gelişen son ekonomik olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu

07.05.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-17:48) Mehmet Şimşek Merkez Bankası Açıklaması: Elimiz Kolumuz Bağlı Değil

MERKEZ BANKASI'NIN ELİ KOLU BAĞLI DEĞİL, GEREKEN TEPKİYİ VERİYOR

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'nin gerçekten odaklandığı zaman büyük işler başardığını, savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 20'lerden yüzde 70'lere kadar çıktığını söyledi.

Cari açık meselesini bu evrede kalıcı olarak tekrar yüzde 3'lere ve yüzde 3'ün altına doğru çekme imkanının gelecek birkaç yıl içinde gerçekleşmesi mümkün olacağının altını çizen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonda oluşan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde de bulundu:

"Enflasyon geçici olarak çift haneye çıktı. Özellikle kur etkisi burada net bir şekilde ortaya çıkıyor. Kurda reel ekonomiden kopuk bir gidişat söz konusu. Türk lirası cinsinden ithalat fiyatları özellikle ara malı ve ham madde fiyatları en belirleyici olan faktör. Gıda Komitesi olarak gerekeni yaptık. Merkez Bankası'nın da eli kolu bağlı değil, gereken tepkiyi veriyor. Para politikasındaki sıkılaşma da burada çok net bir şekilde gözüküyor. Finansal koşullarda da bir sıkılaşma söz konusudur. Bu da önümüzdeki dönemde enflasyonu ve cari açığı kontrol altına almaya önemli katkı verecektir. Kredi hacmindeki genişleme de geçmiş dönemlerin ortalamasının altındadır. Bütün bu göstergeler, aslında, varsa, aşırı ısınmanın geçen seneki hikaye olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor."

Sözlerine devam eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Şu anda seçim ekonomisi tevatürü yapılıyor, dışarıda ve içeride hikayeler üretiliyor. Sayın Başbakanımız 24 milyar liralık bir paket açıkladı. 1 yıllık vadeyle baktığınızda potansiyel gelir bunun 2 katı." Şeklinde açıklamalar yaptı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;