Marketlerde Tanzim Satışı Dönemi Başladı

Daha önce açıklanan marketlerde tanzim ürünlerinin satılması meselesi bugün başladı. İlk aşamada marketlerde patates ve soğan satılacak.

28.03.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-13:03) Marketlerde Tanzim Satışı Dönemi Başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, kurum olarak tanzim ürünlerinin marketlere satışına başladıklarını söyleyerek, "Bu hususta talep marketlerden geldi." dedi.

Poyraz, Tarım Kredi aracılığı ile tanzim satış noktaları dışında, zincir mağazalara da mal tedarikinin tesis edilmesi ile alakalı değerlendirmeler yaptı. Uygulamanın fiyatlar ve aracılık sistemi üstünde sağlayacağı katkılara işaret eden Poyraz, "Tarım Kredi olarak tanzim ürünlerinin marketlere satışına başladık. Bu hususta talep marketlerden geldi. Fiyatların artmasında en büyük etken olan aracılık sisteminin fiyatlar üstünde oluşturduğu negatif etkiyi minimize etmeyi amaçlıyoruz. İlk aşamada lojistiği kolay olan patates ve soğanı marketlere veriyoruz." diye konuştu.

MARKETLER KAR PAYLARINI ÜSTÜNE KOYACAK

Poyraz, Tarım Kredi olarak, isteyen marketlere patates ve soğanı tanzim satış fiyatı olan 2 liradan satacaklarına dikkati çekerek, şu bilgileri aktardı:

"Burada lojistik ve diğer masraflar markete ait olacağı için onlar bir miktar masrafı bizim satış fiyatımızın üstüne ilave edecekler. Belediyeler kamu hizmeti gördüklerinden bazı maliyetlere katlanıyorlar fakat marketler ticari işletme. Bu sebeple ürünlerin fiyatına belli bir miktar karlarını koymaları lazım olabilir. Benim tahminim, bu ürünlerde marketlerin satış fiyatı her halükarda piyasa fiyatlarının çok çok altında bir rakam olur."

TARIM KREDİ SATIŞ MAĞAZALARINI ARTIRABİLİR

Tanzim satış noktalarının devam edip etmeyeceğinin seçimlerin ardından değerlendirileceğini ifade eden Poyraz, aracılığı azaltacak bir sistem üstünde çalışmalar yapılacağını söyledi. Poyraz, ulusal marketlere rakip olmayacak biçimde Tarım Kredi'nin satış mağazalarının sayısını da artırabileceklerini kaydetti.

Her ülkede dönemsel olarak bazı gıda ürünlerinde problemler yaşanabildiğini hatırlatan Poyraz, soğan ve patateste meydana gelen arz problemlerinin geçici olduğunu sözlerine ekledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal