Malullük ve Yaşlılık Maaşı Bin Liradan Daha Az Olamayacak

TBMM'de kabul edilen kanun teklifi maddesine göre malullük ve yaşlılık maaşları bin liradan az olamayacak.

16.01.2019-10:34 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-10:27) Malullük ve Yaşlılık Maaşı Bin Liradan Daha Az Olamayacak

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 14 maddesi daha kabul edildi. Buna göre en düşük yaşlılık ve malullük maaşı bin lira olacak. Şalgam suyu, çeşnili ve aromalı/aromalandırılmış içme sütleri, bebek ve devam sütlerinden ÖTV alınmayacak.

MALULLÜK VE YAŞLILIK AYLIKLARI BİN LİRADAN AZ OLAMAYACAK

Er ve erbaşların genel sağlık sigortalısı olmayan eş ve çocukları ile anne ve babaları, bakmakla yükümlü olunan kişi çerçevesinde sayılacak.

Hizmet akdi ile bir yada birden fazla işveren tarafından çalıştırılan sigortalılar ile alakalı matrah, oran ve esaslar üstünden, bankalar, sigorta firmaları, ticaret ve sanayi odaları ve borsaların sandık statülerine tabi personel için verilen teşvik uygulaması kaldırılacak.

Malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla verilen ödemeler toplamı, dosya bazında gerçekleştirilecek ilave ödeme dahil bin liradan az olamayacak.

Ölüm sigortasından verilen ödemeler toplamı ise bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranı esas alınarak belirlenecek tutarından az olamayacak. Bu düzenleme çerçevesinde hesaplanan aylıklar, tespit edilen tutardan düşükse aradaki fark Hazineden alınacak. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri uyarınca bağlanan kısmi aylıklar için bu hüküm geçerli olmayacak.

Teklifin 43. maddesinin kabul edilmesinin sonrasında verilen aranın ardından komisyonun yerinde olmaması üzerine TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal