Lezzeti Kadar Ulaşılması da Zor Olan Kaya Balının Kilosu 500'e Satılıyor

Van'ın Çatak ilçesinde geçimini bal ile sağlayan Aslan Semo ve oğullarının zorlu yolculuğu sonucunda kaya balı ve karakovan balı, sofralarımızdaki yerini alıyor.

29.11.2018-18:26 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-18:08)

Van'ın Çatak ilçesinde geçimini bal satarak sağlayan Aslan Semo ve oğulları, yüksek dağlarda bulunan doğal bala ulaşmak için zorlu ve tehlikeli bir yolculuk gerçekleştiriyorlar.

Van'ın Çatak ilçesinde üretilen Karakovan balı ve daha yükseklerde üretilen Kaya balı, zorlu bir yolculuğun ardından sofralarda afiyetle tüketliyor. 

Aslan Semo ve çocukları geçimini balcılıkla sağlıyor. Başta kanser ve birçok hastalığa karşı koruyucu olan bala ulaşmak için canını dişine katarak çalışıyor. Hazırlıklarını tamamlayan Aslan Sebo ve çocukları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte işe koyuluyor. Bala ulaşmak için zorlu bir sürece girecek olan Aslan Sebo ve çocukları zaman zaman hayatı tehlikesi olan uçurumun altındaki kayalıklara ulaşmak için de uğraşıyor. 

Oğullarının yardımıyla beline bağlanan iple kayalıklardan inen Semo önce peteğe duman tutarak arıların kaçmasını sağlıyor ardından balı kesiyor. 

Aslan Semo özellikle yaban arılarının işini zorlaştırdığını ifade etmekte.Bala ulaşmak için erken saatlerde işe koyulduğunu aktaran Semo şunları söyledi; ''Bala ulaşana kadar büyük tehlike atlatıyoruz. Balı gördüğümüzde de bu tehlikeyi unutuyoruz. Yaşadığımız eziyete değiyor. Herkesin bu balı tatmasını tavsiye ediyoruz. Gerçekten çok güzel.''

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal