Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Murat Çetinkaya'nın Görevden Alınmasını Değerlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını değerlendirdi. Fitch, söz konusu kararın yabancı sermaye girişini tehlikeye atabileceğini söyledi.

17.07.2019-12:50 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-12:45) Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Murat Çetinkaya'nın Görevden Alınmasını Değerlendirdi

Fitch'den paylaşılan açıklamada Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasının, Türkiye'nin büyük dış finansman gereksinimini karşılamak için gereken yabancı sermaye girişini tehlikeye sokabileceği ve bankaların vadesi gelen borçlarını tekrar finanse etmesini zorlaştırabileceği bildirildi.

'REFİNANSMAN RİSKİ DEVAM EDİYOR'

Fitch, Türk bankalarının Ağustos 2018'de TL'deki değer kaybından beri döviz mevduat akışlarının desteğiyle döviz likidite zorluklarını aştığını fakat refinansman riskinin sürdüğünü söyledi.

"BORCU YENİDEN FİNANSE ETMEK ZOR OLABİLİR"

Fitch'den yapılan değerlendirmede, "Döviz mevduatlar birinci çeyrekte yüzde 12 artarak döviz likiditesini destekledi ve bankalar artan bir maliyetle de olsa dış fonlamaya erişmeyi sürdürüyor. Fakat, vadesi gelen dış borcun ornaı yüksek ve TL'deki oynak seyir, jeopolitik gerilimler ya da politika belirsizliği sebebiyle yatırımcının iştahının zayıflaması halinde bu borcu tekrar finanse etmek zor olabilir" denildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal