Kredi Çekecekler Dikkat; Taksit Sayısı Yükseltildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından bankaların kredi işlemlerine yönelik yönetmelikte bazı düzenlemeler gerçekleştirildi.

25.01.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-14:08) Kredi Çekecekler Dikkat; Taksit Sayısı Yükseltildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından bankaların kredi işlemlerine yönelik yönetmelikte bazı düzenlemeler gerçekleştirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelikle, kredi sınırlamalarına tabi olmayan işlemler başlıklı maddede değişik yapıldı.

Buna göre; sermayesinin çoğunluğu ayrı ayrı veya beraber Hazine'ye, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ'ye ve merkezî yönetim bünyesindeki diğer kamu idarelerine ait bankalara kullandırılan krediler, bankacılık kanun ile düzenlenen 'kredi sınırları'na dahil sayılmayacak. Bankacılık kanununda bulunan 'kredi sınırlamalarına dahil olmayan işlemler' başlıklı 55. madde gereğinde, bankalarının risk grubuna kullandırılan kredilerin hesabında, yönetmeliğin 19. maddesinde ifade edilen finansman ortaklıkları göz önüne alınmayacak.

Yönetmeliğin konut ve taşıt kredilerinde teminat oranlarına yönelik hükümlerinde de değişikliğe gitti Bu değişikliğe göre; tüketicilere, konut edinmeleri için kullandırılacak kredilerde ve konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı; enerji performansı A sınıfı olan konutlar için yüzde 90'ı, enerji performansı B sınıfı olan konutlar için yüzde 85'i geçmeyecek.

TAŞITTA SINIR 120 BİN TL'YE YÜKSELDİ

Yönetmelikle, taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya gerçekleştirilecek finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranına yönelik sınırlama 100,000 TL'den, 120,000 TL'ye yükseltildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal