Kötü Hava Şartları Pazarda Fiyatları 3'e Katladı

Pazarda hemen hemen tüm ürünlerin fiyatı 3'e katlandı. Bunun nedeni ile ilgili konuşan pazar esnafı, kötü hava koşullarının bunun en büyük sebebi olduğunu söyledi.

25.01.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-13:38) Kötü Hava Şartları Pazarda Fiyatları 3'e Katladı

Türkiye çapında etkili olan soğuk ve kötü hava şartları pazar tezgahlarını vurdu. Tarladan çıkan ürün miktarının az olması fiyatları hemen hemen 3'e katladı.

Son günlerde meydana gelen kötü hava şartları en çok pazarları ve mahsulleri vurdu. Hava koşulları ürünlerin zamanında toplanmasını ve tezgahlara ulaşmasını engelledi. Ülke çapında meydana gelen fiyat artışı Eskişehir'de de tezgahları vurdu.

Pazarda biber 10-12, marul 4, soğan 7,5, patlıcan 12 liradan satışa sunulurken, sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan pazar esnafı öğle saatlerine dek alıcı bulamıyor. Fiyatları gören vatandaşlar da ya yarım kilogram alıyor veya yalnızca bakıp geçiyor.

"BU SENE MAL KITLIĞI VAR"

Eskişehir Kurtuluş Kapalı Pazarı esnaflarından Serkan Budak, pazardaki fiyat artışını hava şartlarından sebeple ürünlerin az olmasına bağladı. Budak, "Bu yıl gerçekten mal kıtlığı var. İnanılmaz derecede mal bulmakta güçlük çekiyoruz. Özellikle esnaf olarak bunun üstesinden gelmek, şu son zamanlarda çok güç.

Özellikle son aylarda güneydoğu tarafına; Adana, Mersin, Hatay tarafını inanılmaz derecede sel vs. doğal afet vurduğu için mal oralardan temin edemiyoruz artık. Bu da ister istemez tüketiciye çok pahalı bir biçimde yansıyor. Bunun haricinde turfanda dediniz domates, biber zaten kışın çok zor bunlar özellikle sera mahsulü onların fiyatları ister istemez yüksek fakat biz yeşillik ürünlerinde bu yıl inanılmaz derecede mal problemi, mal temin etmekte zorlanıyoruz" biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal