Kıdem Tazminatı İçin İşverenden Yüzde 4 Kesinti Formülü

Kıdem tazminatında fon düzenlemesi için çalışmalar hızlandırıldı. Görüşülen formüller arasında ise yüzde 4-4.5 arasında aylık bir kesinti yapılması da konuşuluyor.

08.05.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-10:09)

Geçtiğimiz hafta Aile ve Çalışma Bakanlığı Beştepe'de ekonomi yönetimiyle beraber bir sunum yaparken, yapılan itirazlar üzerine bu hafta çalışmaların revize edildiği belirtildi. Görüşülen formüller arasında ise yüzde 4-4.5 arasında aylık bir kesinti yapılması da bulunuyor.

İŞVERENLERDEN 8.3'LÜK KESİNTİ SÖZ KONUSU

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun hazırladığı habere göre, kıdem tazminatında hala geçerli olan '1 aylık brüt maaş' hakkının korunabilmesi amacıyla, aylık olarak işverenlerden yüzde 8.3 oranında bir kesinti yapılması gerekiyor.

İşverenden yüzde 4 veya 4.5 oranındaki bir kesinti oranı belirlenirse ise, bu rakamın nemalandırılması görüşülecek. Bu durumda faizlerdeki gelişmelere de bağlı olarak 30 günün korunabileceği ya da 24-25 güne inebileceği tahmin ediliyor.

Kısa süre içinde de, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kıdem tazminatı için sosyal tarafları toplaması öngörülüyor. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal