Kenevir Üretimi için Kritik Uyarı! Tarihi Kaçırmayın

Kenevir üretimi ile ilgilenmek isteyen üreticilerin 1 Nisan 2019 tarihine kadar izin için gerekli iş ve işlemleri başlatmaları konusunda son açıklamalar yapıldı.

29.01.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-12:38) Kenevir Üretimi için Kritik Uyarı! Tarihi Kaçırmayın

Kenevir üretimi ile ilgilenmek isteyen üreticilerin 1 Nisan 2019 tarihine kadar izin için gerekli iş ve işlemleri başlatmaları konusunda son açıklamalar yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı yatarafından yapılan açıklamada, '29 Eylül 2016 tarih ve 29842 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 'Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü' hakkındaki yönetmelik kapsamında ilimiz tüm ilçeleri ile birlikte 'kenevir üretim' sahası içinde olup; ayrıca izinli kenevir yetiştiriciliği; Amasya, Antalya, Bartın, Burdur, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak illerinde ve bu illerin bütün ilçelerinde yapılabilir' ifadeleri kullanıldı.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

Kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçiler, 1 Ocak-1 Nisan tarihleri arasında yetiştirecekleri yerin en büyük mülki idare amirliğine: başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını ifade edilir yönetmelik ekinde bulunan Ek-1 örneğine uygun başvuru formu, çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu olmadığına, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu yönetmelik hükümlerine uygun olarak çalışacağına yönetmelik ekinde bulunan Ek-2 örneğine uygun taahhütname, üretim senesine ilişkin ÇKS belgesi, üretim yerinin toplam yüzölçümü ile parsel numarasını gösterir kroki, kadastro geçmemiş bölgelerde ise ÇKS'ye uygun keşif raporu, nüfus kayıt örneği ile başvuruda bulunmaları lazım.

YÖNETMELİĞİN 10.MADDESİ

Aynı yönetmeliğin 10. maddesinde, 'Hangi amaca yönelik olursa olsun izinsiz yetiştirilen kenevir, 2313 sayılı Kanun hükümlerine göre imha edilir ve konu adli mercilere intikal ettirilir' ifadesi yer almaktadır.

Bu doğrultuda 'kenevir tarımı ile uğraşmak' isteyen kişielrin ilgili mevzuata göre değerlendirilmek üzere 1 Nisan 2019 tarihine kadar gerekli iş ve işlemleri başlatmaları gerekiyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal