İstanbul Havalimanı'nda "Akıllı Taksi" Dönemi

İstanbul Havalimanı'nda "akıllı taksiler" görev yapmaya başlıyor. Yolcuların mobil uygulamayla çağırabilecekleri, taksinin güzergahını belirleyebilecekleri, ücreti de önceden görebilecekleri "akıllı taksiler" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla İstanbul Havalimanı'nda açıldı.

17.02.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-22:22) İstanbul Havalimanı'nda "Akıllı Taksi" Dönemi

İstanbul Havalimanı'nda "akıllı taksiler" görev yapmaya başlıyor. Yolcuların mobil uygulamayla çağırabilecekleri, taksinin güzergahını belirleyebilecekleri, ücreti de önceden görebilecekleri "akıllı taksiler" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla İstanbul Havalimanı'nda açıldı.

Uygulamayı "dünyadaki en çağdaş uygulamalardan biri" olarak tanıtan Ersoy, "Biz diğer taksi esnaf odalarıyla konuşacağız. Mümkünse başta gönüllü bir şekilde, sonrasında da kanunen taksi işletmelerine kayrıdılmasını isteyeceğiz. Çünkü bugüne kadar taksicilerden gelen şikayetlere çözüm bulan, oto denetimi ve memnuniyeti getiren bir sistem." diyerek var olan taksi sistemiyle entegrasyonun sağlanacağının ipucunu verdi.

Havalimanında çalışan kamu kurumu görevlilerine yönelik özel bir turizm eğitim programı hazırlandığını açıklayan Ersoy, şunları söyledi:

"Destekler önemli, devletin yapacağı katkılar önemli. Ama hepsinden önemlisi niyet. Siz niyetli değilseniz biz size destek vermişiz, kanuni düzenleme yapmışız, hiçbir sonuç elde edemeyiz.

Özellikle havalimanında turistle öncelikli muhatap olan kamu görevlilerine bu eğitimi yaygınlaştıracağız. Onlara özgün bir eğitim programı geliştireceğiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal