İstanbul Havalimanı Açıldı, İş İlanlarında Gözle Görülür Artış Yaşandı

İstanbul Havalimanı'na taşınma ardından iş ilanları da arttı. Yeni Havalimanı için en fazla açılan ilan mağaza personeli oldu.

09.04.2019-12:49 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-12:37) İstanbul Havalimanı Açıldı, İş İlanlarında Gözle Görülür Artış Yaşandı

İstanbul Havalimanı'na tarihi taşınma ardından birçok iş kolunda faaliyet yapan büyük ve küçük ölçekli işletmeler de gerek duyduğu personel alımlarına hız verince işe alım ilanları fazlalaştı. İstanbul Havalimanı için personel alım ilanlarında özellikle mağaza personelleri ile alakalı artışlar var.

Büyük göç ardından İstanbul Havalimanı'nda olan işletmeler de ihtiyaçları olan personel alımına sürat verdi. İstanbul Havalimanı başlangıçta 100 bin kişiye, bütün kısımları sona erdiğinde ise 225 bin kişiye istihdam sağlayacak. Tarihi taşınma ardından yolcu sayısının daha da artacağı havalimanında olan büyük ve küçük ölçekli işletmeler daha çok personele ihtiyaç duyuyor. İşletmeler personel alım ilanlarını daha da artırdı. Terminalde yeni mağazalar açılırken özellikle iş başvurularının yapıldığı web sayfalarında İstanbul Havalimanı için personel alım ilanlarında artışlar da öne çıkıyor. İş başvurularının yapıldığı web sayfalarında İstanbul Havalimanı için çok sayıda ilan var.

EN ÇOK MAĞAZA ÇALIŞANLARI ARANIYOR

En fazla aranan personellerin başında ise mağazalar ile yiyecek içecek hizmetleriyle alakalı geliyor. Satış danışmanları ile alakalı alım ilanlarında özellikle artışlar var. Hava yolu ve bunlara yer hizmeti sağlayan işletmeler de kadrolarına daha fazla personel katacak. Hava yolu firmaları da personel alımıyla alakalı yeni ilanlara çıktı. Özel hava yolu firmaları hem uçuş ekibi hem de bazı departmanları için yeni ilanlar açtı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal