İşsizlik Maaşı'nda Kritik Şart Kaldırıldı

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştırıldı. Kanuna göre, işsizlik maaşından faydalanmak için 'son 120 gün prim ödeyerek sürekli çalışma' şartı artık olmayacak.

17.01.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-10:09) İşsizlik Maaşı'nda Kritik Şart Kaldırıldı

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi ve yasalaştırıldı. Kanuna göre, işsizlik maaşından faydalanmak için 'son 120 gün prim ödeyerek sürekli çalışma' şartı artık olmayacak.

1000'DE 1'LİK PAY KALDIRILIYOR

Buna göre, hayvancılığın desteklenmesi doğrultusunda yurt içinde bakılan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışından ve üreticilerden satın alınan sütün satın alma bedeli üzerinden alınan binde 1'lik pay bundan sonra kaldırılacak.

120 GÜN ŞARTI ARTIK YOK

İşsizlik ödeneğinden faydalanmak için 'son 120 günlük prim ödeyerek sürekli çalışma' şartı da kaldırılacak, 'hizmet akdine tabi' olarak çalışmak yeterli sayılacak. Bu şekilde, 120 gün boyunca hizmet akdine tabi olmasına karşın devamsızlık durumlarından kaynaklı ödememe halide ortadan kaldırılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal