İşsizlik Maaşı Şartları Nelerdir?

Bazı kayıtlar dahilinde yapılan işsizlik maaşı başvurusu, internet üzerinden üzerinden şartları ile sorgulanıyor Peki, işsizlik maaşı başvuru şartları nelerdir? İşte, iş yerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin merak ettiği işsizlik maaşı başvuru şartları hile ilgili detaylar...

16.01.2019-16:52 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-16:44) İşsizlik Maaşı Şartları Nelerdir?

Bazı kayıtlar dahilinde yapılan işsizlik maaşı başvurusu, internet üzerinden üzerinden şartları ile sorgulanıyor Peki, işsizlik maaşı başvuru şartları nelerdir? İşte, iş yerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin merak ettiği işsizlik maaşı başvuru şartları hile ilgili detaylar...

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

İşsizlik maaşının alınabilmesi için gerekli şartlar, kanunla belirlenmiştir. Kanunda bulunan ifadelere göre;

1 - Çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler,

2 – Son 120 gün içinde prim ödeyerek devamlı çalışmış olmak şartıyla son 3 sene içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olanla, iş sözleşmesinin feshinin ardından 30 gün içerisinde başvuru da bulunmaları koşuluyla maaş başvurusu gerçekleşebilirler.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Başvurular farklı şekilde gerçekleştiri yapılabilirebilir. Şartlarda da ifade edildiği üzere 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine veya elektronik sistemde www.iskur.gov.tr adresine başvuru gerçekleştirebilir. Bunlara ek olarak e- Devlet üzerinden de başvuru yapılabilir. 30 gün içerisinde başvurulmaması durumunda, başvuru geçersiz oluyor.

KAÇ AY MAAŞ ALINIYOR?

Verilen işsizlik maaşının zamanını da ödenen primler belirliyor. Buna göre son 3 sene içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş veriliyor.

HESAP NASIL YAPILIYOR?

İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalamasına bakılıyor. Bunun yüzde 40'ı işsizlik maaşı olarak ödeniyor. Fakat  işsizlik maaşı geçerli asgari ücretin yüzde 80'inden fazla olamıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal