İŞKUR'dan İşsiz Annelere Günde 80 Lira Harçlık Desteği

İŞKUR, İşte Anne projesi ile 15 yaşından küçük çocuğu olan ve işi olmayan annelere günlük 80 lira harçlık sağlıyor

15.06.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-15:44)

İŞKUR, işsiz anneler harçlık projesiyle, İŞKUR’a kayıtlı herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla beraber mesleğinde iş bulamayan ya da mesleğinde yeterli olamayan işsizlerin niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirlik durumlarını iyileştirmeyi hedefliyor.

İŞKUR İŞSİZ ANNE HARÇLIĞINA BAŞVURU ŞARTLARI  

İşte Anne Projesi doğrultusunda sunulan destekten faydalanmak için Yönetmeliğin 32’nci maddesinde belirtilen mesleki eğitim kurslarına katılma koşullarına ve 52’nci maddesinde belirtilen işbaşı eğitim programlarına katılma şartlarına kurs/program boyunca haiz olunması gerekmekte olup ayrıca projeden faydalanacak kadınların kurs ve programlara katılmadan önce iş ve meslek danışmanlığı hizmetinden yararlanması gerekiyor.

İşte Anne Projesi dahilinde sunulan destekten, sosyal yardım veya sosyal ve ekonomik destek alan kadınlar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın (Bakanlık) kadına karşı şiddetle mücadele alanında hizmet veren kuruluşlarından yararlanan kadınlar öncelikli olmak üzere Genel Müdürlük tarafından belirlenecek gruplar dahilinde yer alan diğer kadınlarda faydalanabilecek.

Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında (15 yaş dâhil) çocuğu olan kadınlar faydalanabilecek olup çocuğun proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması projeden yararlanmaya engel olmayacaktır. Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de destekten yararlanma hakkı bulunacak.

“Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına Katılan Kadınlara Çocuk Bakım Desteği Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar” doğrultusunda gerçekleşen kurs ya da programlara katılanlardan çocuk bakım desteğinden yararlanma koşullarını taşıyanlara ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal