İŞKUR'dan Çalışan Annelere Müjde!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, yaşı küçük çocuğu olan ve herhangi bir işte çalışan annelere aylık 400 lira kadar yardım yapılacağını ifade etti.

08.10.2018-15:07 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-15:01) İŞKUR'dan Çalışan Annelere Müjde!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Karabük İl Müdürü Coşkun Güven, yaşı küçük çocuğu olan ve herhangi bir işte çalışan annelere aylık 400 lira kadar yardım yapılacağını ifade etti. Bu şekilde hem işsizlik sorunu en aza indirilecek, hem de kadınlar çalışmaları için desteklenedek. Söz konusu durum hakkında Güven, yeni sisteme başlanılan bakım yardımının, kadınların iş dünyasında varlığını devam ettirebilmesi için gerçekleştirilen bir destek olduğunu, bu yardımla çalışan annenin 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakımevine gitmesi durumunda, kurs veya program boyunca aylık 400 TL bakım yardımından da yararlanabileeğini belirtti. 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Coşkun Güven, bu fırsattan faydalanabilmesi için kişilerin, sanayi alanındaki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına gitmeleri gerektiğini belirtti.Başvuran kişi iş kurumu aracılığı ile çalışıyor olsa bile bu yardımı alabilecek.

Ödenekten faydalanmak isteyen anneler çocuklarına ait nüfus cüzdanıyla, kreş ve gündüz bakımevi faturası ve gerekli belgelerle beraber  kurs programı hazırlayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya hizmet merkezlerine müracaat etmesi lazım.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal