İngiltere Merkez Bankası Faiz Oranını Sabit Tuttu!

İngiltere Merkez Bankası, BoE Para Politikası Kurulu'nun, politika faizinin yüzde 0,75 seviyesinde sabit tutulmasına karar verdiği açıklandı.

07.11.2019-17:09 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-17:02)

İngiltere Merkez Bankası’ndan aktarılan açıklamada, BoE Para Politikası Kurulu'nun, politika faizinin yüzde 0,75 seviyesinde sabit tutulmasına karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, kararın kurulda 7’ye karşı 2 oyla alındığı bildirildi. Bankanın toplam 435 milyar sterlin hacmindeki tahvil alım programının devamı kararı ise kurulun oy birliği ile alındı.

Kurul tutanaklarında büyüme ve istihdamın devam ettirilmesine yardımcı olması amacıyla bankanın yüzde 2 seviyesindeki enflasyon amacını sabit tuutuğu da açıklandı.

Tutulan tutanaklarda, “Brexit’e ilişkin oynaklıklara bakıldığında, bu yıl İngiltere’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesinin büyük oranda yavaşladığı görülüyor. Bu yavaşlama ticarette korumacılığın, yerel ve Brexit kaynaklı belirsizliklerin neden olduğu küresel büyümedeki yavaşlamayı yansıtıyor.” cümlelerine yer verdi.

Tutanaklarda enflasyonist baskıların yakın vadede azalmasının öngörüldüğü, enflasyonun ekim ayında yüzde 1,7 seviyesinde kaydedildiği, gelecek senenin bahar aylarında bunun yüzde 1,25 seviyelerine kadar gerilemesinin tahmin edildiği açıklandı.

BoE tutanaklarında, “Parasal politika, enflasyon da yüzde 2 hedefine dönülmesinin sağlanması amacıyla her iki yönde de değişiklik yaparak karşılık verebilir. Komitemiz, diğer unsurlara ek olarak, şirketlerin, hane halkının küresel büyüme görümününe ve Brexit kaynaklı gelişmelere olan tepkilerini yakından takip edecek.” cümleleri kullanıldı.


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal