IMF ABD'yi Uyardı: Ticari Anlaşmazlıklar Risk Taşıyor

ABD'nin ekonomi politikalarını değerlendiren Uluslararası Para Fonu (IMF), ticaret anlaşmazlıklarının tırmanması ya da mali piyasalarda ani darboğazın, ABD ekonomisinde azımsanamayacak bir risk yaratacağı uyarısı yaptı.

07.06.2019-11:47 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-11:37)

VOA’nın aktardığı habere göre habere göre, IMF raporunda, “Süregelen ticari anlaşmazlıkların derinleşmesi ya da düzelen mali piyasa koşullarının aniden tersine dönmesi, ABD ekonomisi için maddi risk taşıyor” ifadeleri kullanıldı.

IMF'nin söz konusu raporunda, ABD için 2019 büyüme öngörüsü, Nisan ayındaki yüzde 2.3 düzeyinden, yüzde 2.6’ya yükseltildi ve bu artışın “finansal piyasa koşullarındaki kolaylıklardan” kaynaklandığı kaydedildi.

Buna karşılık IMF, bazı etkenlerin bu olumlu görünümü tehdit ettiğine de dikkat çekti ve ABD Merkez Bankası´na (Fed), büyümeyi frenleyen faiz oranlarındaki artışları geciktirme çağrısında bulundu.

Raporda, ABD yönetiminin gümrük vergilerini arttırarak küresel ticari ilişkileri kontrol etme çabaları da eleştirildi ve Çin ile ticari anlaşmazlıklarının çözümünün önemine vurgu yapıldı.

Raporda, “ABD yönetiminin ithalat vergilerini arttırması ve attığı başka adımlar, küresel ticaret sistemini baltalıyor” uyarısında bulunuldu.

IMF raporunda ABD´nin finans sisteminin, ağırlaşmaya başlayan piyasa koşullarına karşı hassas olmasına da işaret edilerek, finans sisteminin sağlıklı görünse de finansal istikrara yönelik orta vadeli risklerin yükselişte olduğuna vurguda bulunuldu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal