Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KOBİ Ve İşletmelere 25 Milyar Liralık Destek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi ve 12 bankanın katılımı ile KOBİ’ler ve KOBİ harici tüm işletmeler için 25 milyar TL’lik dev destek uygulamaya konacak

12.06.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 12.06.2019-17:53) Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KOBİ Ve İşletmelere 25 Milyar Liralık Destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın geçen ay açıkladığı İVME paketinin ardından, KOBİ’ler ve KOBİ dışı tüm işletmeler için büyük bir müjde daha verdi.

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi ve 12 bankanın katılımıyla 25 milyar TL’lik dev destek devreye giriyor.

PİYASAYA BÜYÜK KATKISI OLACAK 

Yeni paket tıpkı İVME paketinde olduğu gibi enflasyon endeksli olacak ve aynı zamanda TÜFE’deki düşüş kredi maliyetini de düşürecek. “Ekonomi Değer” Kredisi adı ile devreye girecek olan yeni paketin piyasalardaki rahatlamaya büyük katkı sağlaması bekleniyor.

6 AYDA BİR ENFLASYON GÜNCELLEMESİ  

Faiz oranı hesaplanırken kullandırım tarihindeki senelik TÜFE oranı baz alınacak ve kullandırım tarihinden itibaren 6 ayda bir güncellenecek.

Ekonomi Değer Kredi Paketi ile firma bazında ciroya göre 5 Milyon TL ile 50 Milyon TL arasındaki tutarlarda kredi kullandırılacak. Bu doğrultuda, reel sektöre toplam 25 Milyar TL tutarında finansman fırsatı sağlanacak. Ekonomi Değer Kredisi Paketi’nin Toplam Azami Hazine Destekli Kefaleti 20 Milyar TL olacak. Toplam kefalet limitinin 8 Milyar TL’lik bölümünün 0-125 Milyon TL ciro aralığındaki işletmelere; 12 Milyar TL’lik bölümünün ise cirosu 125 Milyon TL üstündeki İşletmelere tahsisi öngörülüyor.

Katılan bankalar şu şekilde: Ziraat Bankası, İş Bankası, Halkbank, Garanti BBVA, Yapı ve Kredi Bankası, Vakıfbank, Akbank, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Şekerbank, Eximbank.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal