Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Tanzim Satışı Fikri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, canlı yayında tanzim satışı fikrinin kimden çıktığını söyledi. Albayrak, bu fikrin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini açıkladı.

21.02.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 21.02.2019-13:28) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Tanzim Satışı Fikri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yüksek fiyatları indirmek için belediyeler üzerinden başlanan tanzim satışın fikir babasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti.

Dün akşam Ülke TV - Kanal 7 ortak yayınıyla Sıradışı programında Turgay Güler'in sorularını cevaplayan Albayrak'ın mesele hakkında açıklamaları şu şekilde:

YÜKSEK FİYATLAR TANZİM SATIŞI DOĞURDU

"Ocağın son iki haftasında koordineli bir hareketlilik oldu. Bahanesi ne seralar, ne fırtına, ne de yağmur… 6-7 liralık biber 20-25 liraya nasıl çıkar bir anda. Bu süreç tanzim satışı meydana getirdi. Stratejik alanlarda devlet olmak mecburiyetinde. Sosyal hizmetin bir parçası olarak, fırsatçılığı önleyecek biçimde.

TANZİM SATIŞIN FİKİR BABASI CUMHURBAŞKANIMIZDIR

Tanzim satışlarının fikir babası sayın Cumhurbaşkanımızdır. Cumhurbaşkanımızın emriyle koordineli bir biçimde Bakanlar Kurulu'nda bir hamle yapalım dedik.

DEVLET GEREĞİNİ YAPAR

Çok açık altını çiziyorum artık; stratejik yerlerde devlet olmak mecburiyetinde. Bu kar hırsı mı? Fahiş fiyat mı? Siyasi motivasyon mu? Halkın, devletin, vatandaşımızın sofrasıyla, rızkıyla oynatılmasına izin veren bir devlet olmaz dünyanın hiçbir tarafında. Ortada bir devlet var her biçimde gereğini yapar. Hem de güçlü bir biçimde."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal