Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Büyümede En Kötü Senaryo Olmadı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılı büyüme rakamlarını değerlendirdi. Albayrak, "Büyümede en kötü beklentiler olmamıştır" dedi.

11.03.2019-11:16 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-11:05) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Büyümede En Kötü Senaryo Olmadı

Türkiye ekonomisinin 2018 senesinde yüzde 2,6 büyüdüğünün duyurulmasınn sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya sayfasından açıklamalar yaptı. "Büyümede en kötü beklentiler olmamıştır" diyen Bakan Albayrak, "2019 senesinde büyümenin YEP'te öngördüğümüz biçimde seyredeceğine inancımız tamdır." sözlerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İKTİSADİ FAALİYETTE EN KÖTÜ GERİDE KALMIŞTIR"

"2018 son çeyrek büyümesi yüzde -3 olarak piyasa beklentileri doğrultusunda olmuştur. İç ve dış dengelenmeyi bir arada tesis ettiğimiz bu dönem, cari açık ve enflasyonda düşüş başlattık. İktisadi faaliyette en kötü dönem geride kalmıştır. Büyümede en kötü beklentiler olmamıştır.

"SÜREÇ BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ATLATILMIŞTIR"

Tarihin en önemli spekülatif saldırısının yanında global alanda büyümenin yavaşlama eğilimine girdiği döneme karşın 2001 ve 2008 senelerindeki benzer bir durum olmamış, süreç çok kısa zamanda başarılı bir biçimde atlatılmıştır.

Son çeyrekte görülen daralmaya karşın net dış talebin büyümeye 9,7 yüzde puan pozitif katkı sağlaması dengelenme sürecinin öngörüldüğü biçimde sürdüğünün önemli bir işaretidir.

"BÜYÜMENİN YEP'TE ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ ŞEKİLDE SEYREDECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR"

Son dönemde finansal piyasalarda fark edilen olumlu gelişmeler, enflasyondaki düşüş trendi, öncü göstergelerdeki iyileşmeler, finansmana erişimde atılan adımlar ve istihdam seferberliği sayesinde 2019 senesinde büyümenin YEP'te öngördüğümüz biçimde seyredeceğine inancımız tamdır.

2019'a ait güncel veriler, ekonominin hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini, büyümedeki yavaşlamanın geçici bir durumu yansıttığını ve ılımlı toparlanma eğiliminin başladığına işaret etmektedir. Yükselen ihracat ve turizm gelirleri büyümeyi besleyen ana kalemler olacaktır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal