Hazine Bakanı Berat Albayrak: Marketlerde İstediğimiz Rakamlar Yok

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonla mücadele kapsamında marketleri izlemeye aldıklarını söyleyerek, "Marketlerde istediğimiz rakamlar yok. Marketlerle görüşeceğiz, pazarla aralarında fark varsa demek istenilen katkıyı yapmıyorlar" dedi

17.01.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-14:08) Hazine Bakanı Berat Albayrak: Marketlerde İstediğimiz Rakamlar Yok

Hükümet enflasyonla mücadele programı kapsamında marketleri incelemeye aldı. Antalya'da "Adım Adım Ekonomi" görüşmesine katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı sürdüreceklerini ifade etti. Programa az katılım gösteren sektörleri izlediklerini söyleyen Albayrak "Marketlerde talep ettiğimiz fiyatlar yok. Marketlerle görüşeceğiz, pazarla aralarında fark varsa demek istenilen katkıyı yapmıyorlar" dedi. Ayrıca seracılıkta iyileşme ve dönüşmeyi tesis edecek bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

EKONOMİMİZİ DİMDİK AYAKTA TUTTUK

"Ekonomide tarihi dönüşümün başlangıcını başlattık. 2013 senesinden bu güne verdiğimiz mücadeleye yakından baktığımız zaman ekonomik olarak hangi ülke bu saldırıların altından kalkabilirdi? Hiçbir devlet bunun altında kalkamazdı. 5,5 senede olanlara karşın istikrarımızı, güvenliğimizi ve ekonomizi dimdik ayakta tuttuk.

ENFLASYON HEDEFİNİ TUTTURDUK

Değişim ve dönüşüm süresi daha yeni başladı. YEP'de koydumuz enflasyon hedefini yakaladık. 2019'da daha güçlü hamlelerle daha iyi bir noktaya yerleşeceğiz. 2019 senesini amaçladığımız enflasyonun daha da altında bir enflasyonla daha iyi bir yerde bitireceğiz. Hal Yasası'nda kaygıları dikate alarak çalışacağız. Fiyatlarda hala maliyet noktasında gidecek alan var.

MARKETLERDE İSTEDİĞİMİZ RAKAMLAR YOK

Pazar ve market fiyatlarını izliyoruz. Marketlerde talep ettiğimiz fiyatlar yok, onlarla görüşeceğiz. Daha iyi bir iyileşme görmeyi bekleyeceğiz. Bütün şirketleri enflasyonla mücadele hususunda daha güçlü ve büyük sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal