Hazine Bakanı Albayrak'tan İhracatçılara Müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulunu kabul etti. Görüşmeden ihracatçılara destek kararı çıktı.

06.09.2018-17:21 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-17:10) Hazine Bakanı Albayrak'tan İhracatçılara Müjde!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: "İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerinin Türkiye'de imal edilmesi önemli. Bu çerçevede bir strateji için bakanlık olarak sizlere lazım olan desteği vermeye hazırız. Yatırımları ihracatı yükseltme, teknolojik ürün imal etme ve cari açığı düşürme amaçlarına karşılık verip vermediğine göre değerlendirecek, karşılık verenleri öne alacağız" açıklamasını yaptı.

BAKAN ALBAYRAK, TİM BAŞKANI GÜLLE'Yİ KABUL ETTİ

Bakan Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Oldukça iyi geçtiği belirtilen görüşmede, Türkiye'nin ihracat amaçlarına varması için atılabilecek adımlar ayrıntılı olarak konuşuldu.

GÖRÜŞMEDE İHRACATÇILARIN DÖVİZİ TÜRKİYE'YE GETİRMESİ DE DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda ihracatçıların dövizi 180 gün içinde Türkiye'ye taşıma ve yüzde 80'ini de bankada tutma mecburiyeti ile alakalı düzenleme de konuşuldu. Bakan Albayrak, TİM'in düzenleme ile alakalı isteklerinin tebliğlerle karşılanabileceğini kaydetti.

"İHRACATÇILARIMIZIN, ARA MADDELERİN TÜRKİYE'DE ÜRETİLMESİNİ SAĞLAMASI LAZIM"

Toplantıda ana gündem maddelerinden bir tanesi de ihracatın ithalatı karşılama yüzdesinin artırılması için ağırlık verilmesi lazım olan alanlar oldu. Bu çerçevede Albayrak, "İhracatçımızın, özellikle ithal ara maddelerin Türkiye'de imal edilmesi önemli. Bu çerçevede bir strateji için bakanlık olarak sizlere lazım olan desteği vermeye hazırız. Yeni ekonomi yaklaşımımızda, harcama ve yatırımlarımızda öncelikli 3 alanımızın bir tanesi ihracatı yükseltme amacını karşılamak olacak. Yatırımları ihracatı yükseltme, teknolojik ürün imal etme ve cari açığı düşürme amaçlarına cevap verip vermediğine oranla değerlendirecek, karşılık verenleri öne alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yeni dönemde özellikle Eximbank'ın çok daha etkin bir yapıya kavuşturulacağını ve ihracatçıya verilen desteğin daha ileri taşınacağını da söyledi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal