Hazine Bakanı Albayrak, New York'ta ABD'li Yatırımcılara Hitap Etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, New York'ta Amerikalı yatırımcılara hitap etti. Albayrak buradan piyasalara güven mesajı verdi.

25.09.2018-13:35 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-13:26) Hazine Bakanı Albayrak, New York'ta ABD'li Yatırımcılara Hitap Etti!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin borçlanma açısından diğer yükselen piyasa ekonomileri ve dünya ortalamasından daha iyi halde olduğunu söyleyerek, "Her şeyi hesaba kattığımızda, Türkiye kamu, hanehalkı veya özel sektör borçları aşamasında spesifik hiçbir problemle karşı karşıya değildir. İhtiyaç durumunda bankalara lazım olan yardımı yapmaya hazırız" dedi.

AMERİKALI İŞ ADAMLARINA HİTAP ETTİ

Albayrak, ABD Ticaret Odası, Turkish Heritage Organization, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle New York'ta yapılan "Türkiye'nin Finansal Reformları ve Türk Ekonomisi" temalı konferansta Amerikan iş dünyası temsilcilerine konuştu. Dünyanın yüzyıllardır en zorlu yerlerinden birinde Türkiye'nin, en istikrarlı devlet olarak öne çıktığına değinen Albayrak, özellikle ekonomi alanında son 16 senede büyük bir başarı hikayesi yazıldığını ifade etti.

"DARBE GİRİŞİMİNİN ARDINDAN ÖNCELİĞİMİZ ULUSAL GÜVENLİK OLDU"

Berat Albayrak, ihracattan altyapı yatırımlarına dek birçok alanda önemli gelişme yaşanan bu dönemde, AK Parti hükümetleri için ekonominin her daim birinci öncelik olduğunu ifade etti.

Buna karşın Türk hükümetinin, önceliği, 15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışmasının sonrasında ulusal güvenliğe vermek mecburiyetinde olduğunu söyeyen Albayrak, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Ben Eylül 2011 döneminde New York'ta ikamet ediyordum. Bu sebeple Amerikalıların 11 Eylül saldırıları ardından nasıl bir travma geçirdiğini iyi biliyorum. Bu empatik yaklaşımla sizler, 11 Eylül'de hissettiğiniz acının, onlarca, hatta yüzlerce katını yaşadığımızı bilmelisiniz. 15 Temmuz'da yalnızca yüzlerce insan hayatını kaybetmedi, binlerce kişi yaralanmadı. Ayrıca, milyonlarca Türk vatandaşı, gecenin bir yarısında demokrasinin haricinde çocuklarının geleceğini savunmak için sokaklara çıktı."

Türk tarihinde benzeri olmayan darbe kalkışmasından 24 Haziran 2018'e dek hükümetin önceliğinin ulusal güvenlik olduğunu ifade eden Albayrak, bu kapsamda son 2 senede hem terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya karşı savaşıldığını hem de iç tehditlerin ortadan kaldırılmaya uğraşıldığını söyledi.

Albayrak, tecrübe edilen acılara ve zorluklara karşın Türk milletinin AK Parti'yi desteklemekten caymadığını söyleyerek, "24 Haziran'da güçlü bir çoğunlukla büyük bir zafer elde ettik." dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal