Hazine Bakanı Albayrak Büyüme Oranlarını Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından açıklamalar yaptı. Albayrak, "Bu oranlar Türkiye ekonomisinin dengelenme sürecine girdiğinin göstergesidir" dedi.

10.09.2018-12:24 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-12:19) Hazine Bakanı Albayrak Büyüme Oranlarını Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, enflasyonla topyekûn mücadele ve cari açığın sürdürülebilir seviyelere düşürülmesinin bu dönemdeki ilk amaçları olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 5,2 büyüdüğünü söyleyen Albayrak "Rakamlar, Türkiye ekonomisinin dengelenme dönemine girdiğini ifade ediyor" dedi. Bakan Albayrak'ın 2018 senesi 2. çeyrek GSYH büyümesi ile alakalı değerlendirmesi şu şekilde:

"TÜRKİYE EKONOMİSİ YÜZDE 5,2 ORANINDA BÜYÜME KAYDETTİ"

"TÜİK tarafından bugün duyurulan verilere göre Türkiye ekonomisi 2018 senesi ikinci çeyreğinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla reel olarak yüzde 5,2 oranında büyüme yaşadı. Mevsim ve takvim etkisinden temizlenmiş GSYH büyümesi ise bir önceki çeyreğe göre oranla 0,9 oranında oldu.

"RAKAMLAR, TÜRKİYE EKONOMİSİNİN DENGELEME SÜRECİNE GİRDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

İkinci çeyrekte büyüme, tüketim ve yatırımdaki ılımlı yavaşlamaya karşın iç talep kaynaklı olmayı sürdürmüştür. Bununla beraber, güçlü ihracat ve turizm gelirlerindeki yüksek performans net dış isteğin büyümeye pozitif destek vermesini sağlamıştır. Bu durum, ekonomi politikalarımızdaki temel amaçlarımızın başında gelen, ekonominin dengelenme döneminin başladığını ifade etmektedir. Gene aynı biçimde büyümede temel amaç olan ihracata dayalı büyüme yönünde ilerlendiğini de ortaya koymuştur. Öncü göstergeler, üçüncü çeyrekten itibaren iç talepteki yavaşlamanın netleştiğine işaret vermektedir. Sennin geri kalanında ithalat talebinin düşmesi ihracat ve turizm gelirlerindeki süren kuvvetli seyir ile net dış talebin büyümeye yüksek oranda pozitif destek vermesi beklenmektedir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal