Güney Kore Hükümeti Çalışan Maaşlarını Bir Siteye Taşıdı

Güney Kore hükümeti yerli şirket çalışanları için maaşlarını karşılaştırabilecekleri bir web sitesi hazırladı.

18.02.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-13:37) Güney Kore Hükümeti Çalışan Maaşlarını Bir Siteye Taşıdı

Güney Kore hükümeti yerli şirket çalışanları için maaşlarını karşılaştırabilecekleri bir web sitesi hazırladı.

Ülkede çalışanların yakındığı başlıca unsurlardan biri olan özel sektördeki ücret farkını dengelemek için Güney Kore Çalışma Bakanlığı'nca bir ücret karşılaştırma sitesi hazırlandı. Internet sitesi www.wage.go.kr çalışanların maaşlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenmelerini sağlıyor.

Maaş bilgileri; çalışılan şirketin büyüklüğü, iş türü, meslek, mesleki kariyer, akademik geçmiş ve cinsiyet olmak üzere altı kritere göre detaylandırıldı. Bakanlık bu sayede bir çalışanın aynı alanda benzer işi yapan başka birinin ne kadar kazandığına dair bilgi bulmasına yardımcı olmayı umuyor. Ücret bilgi sistemi, 2016-2018 yılları arasındaki maaş verilerini analiz edilerek oluşturuldu. Fazla mesai ücretleri sistem dışı bırakılırken, bilgilerin her yıl güncelleneceği de kaydedildi.

Hassas bir hususta izlenen şeffaf politikanın, ücret dengesizliğini kapatmaya ve düşük ücret aldığını gören çalışanların zam talebinde bulunmasına yol açması bekleniyor. Ne var ki bazı kesimler hükümetin bu adımının, işçi ve işveren arasındaki ücret çatışmasını körüklemek gibi negatif etkileri olacağını belirtiyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal