Gümrük Sınırı

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor. Gümrük sınırı ne kadar? Gümrüksüz alışveriş nedir?

03.05.2018-18:00 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-17:50) Gümrük Sınırı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlilerinden ulaşılan bilgiye göre ülke  dışından sipariş edilen ürünlere yönelik gümrük muafiyet oranı 30 Euro’dan 22 Euro’ya indirildi. Konuyla ilgili hazırlanan karar Bakanlar Kurulu’nda imzaya sunulup onaylandı.

ÜLKE DIŞI ALIŞVERİŞLERİNDE GÜMRÜK SINIRI NE KADAR?

Ülke dışından alışverişlerde gümrük muafiyeti 2016 senesinde 75 Euro’dan 30 Euro’ya indirilmişti. Avrupa Birliği devletlerinde genel olarak bu oranın 22 Euro olarak uygulanması sebebiyle mevzu bahis değişikliğin hazırlandığını belirtmişti.

Vergi muafiyeti değişikliğinin posta ve kargo firmalarının sisteminde entegre edilebilmesi için 15 günlük geçiş dönemi öngörülüyor. Bakanlar Kurulu’nun kararı onaylamasının ardından 15 günlük geçiş dönemi sonlandı.

Kararın yürürlüğe girdi ve yürürlüğe girdikten sonrasında Amazon, Aliexpress, Gearbest vb. yurt dışı alışveriş sitelerinden yapacağınız 22 Euro veya bugünkü döviz kurana göre 27 dolar ve üzeri siparişlerden gümrük vergisi alınacak.

 

GÜMRÜKSÜZ ALIŞVERİŞ NEDİR?

Alışveriş yaparken milli ürünlerin yanı sıra ülke dışından ithal edilmiş malzemelerde de satın alıyoruz. İthal ürünleri diğer devletlerden ithal eden firmalar ürünlerin Türkiye’ye girişi esnasında ürün maliyeti dışında devlete bir fiyat ödüyorlar. İthal edilen malzemelerin Türkiye’ye sokulduğu yerlere "Gümrük", bu ticareti yapabilecek ortamı sağladığı ve koruduğu için devletin ithalatçılardan aldığı bedele "Gümrük Vergisi" deniyor.

GÜMRÜKLERİN BULUNDUĞU YERLER

Havalimanları
Deniz limanları
Sınır kapıları

Sınır ülkelerden gümrüksüz alışveriş yapmak için pasaportunuz ile vizesiz geçiş anlaşması olan sınır komşusu devletlerden herhangi birinin sınır kapısından giriş çıkış yaparak gümrükte alışverişi rahat rahat yapabilirsiniz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal