FED'in Faiz Kararı Öncesinde Dolarda Son Durum!

ABD Merkez Bankası FED'in bu akşam açıklayacağı faiz kararı beklenirken dolar olağan seyrediyor. Şu sıralarda dolar 6,13 seviyesinde seyrediyor.

26.09.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-11:56) FED'in Faiz Kararı Öncesinde Dolarda Son Durum!

ABD Merkez Bankası'nın bu akşam TSİ 21.00'de duyuracağı faiz kararı beklenirken güne 6,16 TL'den giren dolar, şu esnada 6,12 seviyesinde işlem yapıyor. Fed'in bu akşam faizi yükseltmesi bekleniyor. Dolar, dün akşam saatlerinde gelen Arjantin Merkez Bankası Başkanı'nın istifa ettiği haberiyle 6.22 TL düzeylerine yükselmişti.

FED'İN FAİZİ ARTTIRMASI BEKLENİYOR

Işık FX Genel Müdürü Veli Kocatürk Bloomberg HT'ye Fed'in faiz yükselişinin hemen hemen net olduğunu, Aralık ayı beklentisine yönelik açıklamaların önemli olacağını ifade etti.

Kocatürk "2019 senesi enflasyon ve büyüme oranarı de bizim için oldukça kritik. Çin'e uygulanan yaptırımlarla ABD büyümesinde olumsuz etki görebiliriz fakat Fed büyüme oranlarını yukarı çekerse dolarda olumlu hareketlenme olabilir." ifadesini kullandı.

BRUNSON AÇIKLAMASI DOLARI DÜŞÜRMÜŞTÜ

Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun "Rahip Brunson bu ay serbest kalabilir." açıklaması ardından 6.05 düzeyine dek düşen dolar dün güne 6.16 TL düzeyinden başlamış ve gün içinde 6.07 ile 6.16 arasında seyretmişti.

ARJANTİN ETKİSİ

Akşam saatlerinde gelen Arjantin Merkez Bankası Başkanı Luis Caputo'nun istifa ettiği haberinin sonrasında dolar yüzde 1'in üstünde artarak 6.22'lere çıkmıştı. Arjantin pesosu dolara karşı yüzde 4'ün üstünde değer yitirirken Peso'yu Türk Lirası takip etmişti.

YEP'İN ETKİSİ

Geçen hafta perşembe günü duyurulan Yeni Ekonomi Programı (YEP) öncesi 6.20 seviyesinde olan dolar/TL, sunum ile beraber 6,13-6,38 arasında her iki taraflı sert dalgalanmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal