Enflasyonla Mücadele Programı Yarın Açıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonla mücadele planlarını yarın açıklayacaklarını söyledi. Albayrak ayrıca Türkiye Bankalar Birliği'ne aldığı karardan ötürü teşekkür etti.

08.10.2018-11:55 - (Son Güncelleme: 08.10.2018-12:10) Enflasyonla Mücadele Programı Yarın Açıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla mücadele programının yarın duyurulacağını açıkladı. Albayrak, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) reel sektör ile alakalı aldığı kararın çok önemli olduğununun da altını çizdi.

Albayrak'ın sosyal medya sitesi Twitter'dan paylaştığı açıklamalar şu şekilde;

"Bankalar Birliği'nin, reel sektörümüzün kredi borç ödemelerinin yapılandırılması ile alakalı verdiği tavsiye kararını çok önemli görüyorum. 15 milyon TL'nin altındaki borçlar, 6 ay ödemesiz 24 aylık taksit ile yapılandırılacak. Bu kararı veren Bankalar Birliği'ne teşekkür ediyorum.

İçinden geçtiğimiz dönemin zorluklarına karşın, bütün paydaşlarımızla tesis ettiğimiz güçlü koordinasyon ve ortaklık ile zor dönemlerin üstesinden geldik. Yarın ilan edeceğimiz Enflasyonla Topyekun Mücadele programı ile bu dayanışmayı çok daha ileri götüreceğiz"

BANKALAR BİRLİĞİ'NİN ALDIĞI KARAR NE?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, bankalara dönük tavsiye niteliğindeki kararına göre; Bankalar ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL'nin altında olan işletmelerden belli koşulları sağlayanlar vadesi gelen taksitleri 24 aya dek taksitlendirebilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal