Enerjide Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Denizli, Trabzon ve Rize'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik kararlar Resmi Gazete'de yer aldı. Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), Mersin, Adana ve Gaziantep'teki bazı taşınmazları enerji nakil hatlarının yapımı doğrultusunda acele kamulaştırma kararı verdi.

19.04.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-10:05) Enerjide Acele Kamulaştırma Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda, Denizli'nin Serinhisar ilçesine bağlı Cumhuriyet ve Kızılhisar Mahallelerinde yer alan bazı taşınmazlar Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele bir şekilde kamulaştırılacak.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Işıklı mahallesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı bünyesinde Çaykara Belediye Başkanlığınca acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Elde edilen bilgilere göre; Rize'nin Yağlıtaş Mahallesi ile Salarha beldesine bağlı Kokulukaya Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından acele kamulaştırılması yönünde karar alındı.

ENERJİDE DE KAMULAŞTIRMA

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), Mersin, Adana ve Gaziantep'teki bazı taşınmazları enerji nakil hatlarının yapımı bünyesinde acele bir şekilde kamulaştıracak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Konuya yönelik Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yer aldı.

Bu illerde "Aydıncık Yeniyörük Duruhan", "Anıtlı Havaradar", "Mut Evren Çamlıca Çıkışı", "Feke Havza Arası - Durmuşlu MOD-5B DM Arası", "Toydemir-Köseler" ve "Belkıs TM - Çanakçı DM" olmak üzere 6 enerji nakil hattı oluşturulacak.

Enerji nakil hatlarının yapımı için, belirtilen güzergahlara isabet eden taşınmazlarda pilon yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle TEDAŞ tarafından acele olarak kamulaştırılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal