En Düşük Emekli Maaşı Bin Liraya Tamamlandı

Ocak ayında kabul edilen yasa ile en düşük emekli maaşı bin lirayı buldu. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı bin liraya tamamlandı. Emeklilerin farkları hesaplarına yatırıldı.

20.02.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-09:52) En Düşük Emekli Maaşı Bin Liraya Tamamlandı

Emekli aylıklarında yeni dönem başladı. En düşük emekli aylığı bin lirayı buldu. İlave ödeme dahil maaşı bin liranın altında bulunan 150 bin SSK ve Bağ-Kur'lunun geliri bin liraya tamamlandı. Emekliler, bin liralık ödemeleri cebine koymaya başladı. Söz hususu imkan, Ocak ayında Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile sağlandı. Düzenlemeyle, malullük ve yaşlılık sigortasından verilen aylıklar ile her ay itibarıyla gerçekleştirilen ödemeler toplamının, dosya bazında yapılacak ilave ödeme dahil bin liradan az olamayacağı karara bağlandı.

Bu düzenleme, bu aydan itibaren emeklilere yansıtıldı. Yani bundan sonra ek ödeme dahil bin liranın altında emekli maaşı olmayacak. Maaşı ek ödeme dahil bin liranın altında olanlara, bin lira ödenmeye başlandı. Maaşı 660 ile 999 lira arasında olan emeklilerin geliri arttı. Emeklilerin gelirinde 340 liraya dek artış yapıldı. Gerçek maaş ile bin lira ödeme arasındaki fark ise Hazine'den karşılanıyor.

SEYYANEN ZAM HESAPLARDA

Çıkarılan kanun uyarınca bin liranın altında maaş alan emeklilere seyyanen zam yapıldı. Artışlar 340 lirayı bulurken farklar geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal