Elektronik Ve Beyaz Eşyada Taksit Sayıları 18 Aya Çıkarıldı

Ticaret Bakanlığı'nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre bazı eşyalardaki taksit sayısı 18 aya çıkarıldı. Ticaret Bakanlığı bazı eşyalara uygulanan taksit sayılarındaki değişikliği Resmi Gazete’de yayınladı

22.06.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-10:14)

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirası’nın üstünde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında taksit sayısı altı ay, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında on sekiz ay şeklinde olacak.

Perakende işletmeler tarafından basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi dört aydan fazla olmayacak. Diğer kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamayacak.

Daha önceki değişiklikte uygulanan kural şu şekildeydi:

Birinci fıkradaki süre; ses ve görüntü sistemleri satışları ile fiyatı üç bin Türk Lirasının üstünde olan televizyon satışlarında üç ay, bilgisayar ve tablet bilgisayar ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında altı ay, fiyatı üç bin Türk Lirasının altında olan televizyon satışlarında dokuz ay olarak uygulanır.

Perakende işletmelerce kuyum satışlarında taksitlendirme yapılamaz.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal