Elektriğe Gelen Zam Oranı Netleşti! İşte Rakamlar

Elektriğe uygulanan zam oranı netleşti. 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla elektriğe konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 15 zam gerçekleşti.

01.10.2018-17:57 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-17:54) Elektriğe Gelen Zam Oranı Netleşti! İşte Rakamlar

Enerji fiyatlarında maliyet yükselmelerine bağlı düzenlemeler hala sürüyor. Elektriğe uygulanan zam oranı netleşti. 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla elektriğe konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 15 zam uygulandı. Diğer taraftan BOTAŞ doğalgaz fiyat tarifelerini tekrar hesapladı. Hesaplara göre, doğalgaz fiyatı, konutlar için yüzde 9, sanayide ise yüzde 18.5 oranında yükseldi.

ELEKTRİĞE KONUTLARDA YÜZDE 9, SANAYİDE YÜZDE 15 ZAM UYGULANDI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tarifesini yükseltti. 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak elektriğe konutlarda yüzde 9; ticarethane ve sanayi tesislerinde yüzde 15 oranında zam geldi.

Elektriğe Ağustos ve Eylül ayında da konutlarda yüzde 9, sanayi tesislerinde yüzde 14 zam uygulanmıştı.

DOĞALGAZ FİYATI KONUTTA YÜZDE 9, SANAYİDE YÜZDE 18.5YÜKSELDİ

BOTAŞ, 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla doğalgaz fiyat tarifelerini tekrar belirledi. Belirlemelere göre, doğalgaz fiyatı, konutlar için yüzde 9, sanayide ise yüzde 18.5 oranında yükseldi. BOTAŞ, konutta kullanılan doğalgazı Ağustos ve Eylül aylarında da yüzde 9 oranında yükseltmişti.

ELEKTRİK AMAÇLI GAZA ZAM UYGULANMAYACAK

Doğalgaz çevrim santrallerinin elektrik üretimi için kullanacağı doğalgaz fiyatlarına ise zam uygulanmadı. Santrallerin faydalandığı doğalgaz fiyatları bu sene içinde toplam yüzde 112 oranında arttırılmıştı.

Doğalgaz fiyatlarına Eylül ayında da konutlar için 9, sanayi için yüzde 14 zam uygulanmıştı. Ağustos ayındaki zam oranları da konutlarda yüzde 9, büyük işletmelerde yüzde 14 olarak yansımıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal