Ekonominin Patronu Berat Albayrak'tan Dolar Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son günlerde dolarda meydana gelen artışlarla ilgili konuştu. Albayrak, "Bizim artık günlük politikalarla Türkiye'yi idare etmememiz gerek. Bugün şöyle oldu, sabah böyle oldu, öğlen, akşam değil" dedi.

03.08.2018-12:36 - (Son Güncelleme: 03.08.2018-12:42)

NTV'de soruları cevaplayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dolarda meydana gelen dalgalanmalarla alakalı gündelik dalgalanmalara bakılmaması gerektiğine dikkat çekerek "Bizim artık günlük politikalarla Türkiye'yi idare etmememiz gerek. Bugün şöyle oldu, sabah böyle oldu, öğlen, akşam değil. Türkiye yapısal bir ekonomik dönüşüm bakımından çok güçlü bir dönemi başlattı" dedi.

İşte Albayrak'ın konuşmasından satır başları;

"GÜNLÜK POLİTİKALARLA TÜRKİYE'Yİ YÖNETMEMEMİZ LAZIM"

"Bizim artık günlük politikalarla Türkiye'yi idare etmememiz lazım. Bugün şöyle oldu, sabah böyle oldu, öğlen, akşam değil. Türkiye yapısal bir ekonomik dönüşüm bakımıdnan çok güçlü bir dönemi başlattı.

Hele de 24 Haziran'la başlayan güçlü ekonomik yeni bakış açısı ortaya koyan tablo ile beraber inşallah çok daha değişik bir dönemi ortaya koyacağımızı söyleyelim.

Burada söylediğim şu, bu güncel ve gündelik git gellerle yaşayan değil, ülkede bir sistem var bir ekonomik değişim var, oturmuş bir altyapı ve süreç var. Türkiye olarak artık biz güncel ve gündelik git gellerle değil, yapısal olarak çok güçlü bir değişimin; sanayi üretimi, üretim endeksine dayalı hakikaten Türkiye'nin istihdam açısından, cari değil yatırım anlamında büyüyen bir modele geçişiyle ilgili bu dönemi başlattı.

Türkiye olarak biz sürdürülebilir sağlıklı bir büyümeyi bütçe disiplini ve dengeli bir maliye disipliniyle beraber eş güdümlü durumda yapmak mecburiyetindeyiz."

"DEVLET AĞIRLIĞINI ELDEN BIRAKMAMAMIZ LAZIM"

Rasyonel bir akılla süreci idare etmek gerek. İki devlet ilişkileri tarihi geçmişi olan ilişkiler. Güçlü tarihi ilişkileri bu kapsamda değerlendirip idare etmek gerek. Son dönemki olayların bu hassas teraziyle idare edilmesi gerek. Devlet ağırlığını elden bırakmamak gerek. Sabah yapılan dışişleri bakanları arasındaki konuşma ile iradenin masada olduğunu görüyoruz. ABD ile ilişkilerde bugünden yarına bakmamak gerek. Sabah Dışişleri Bakanımızla da konuştum. İki devlet arasında güçlü bir iradenin masada olduğu ortaya koyulmuş. İki devletin Dışişleri Bakanı da çözüm doğrultusunda irade ortaya koymaya dönük netice alınmış.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal