Ekmeğe Zam Kapıda

Türkiye Un Federasyonu Başkanı Ulusoy, ekmeğe yakın zamanda zam geleceğini ve bunun olağan bir durum olduğunu ifade etti.

03.07.2018-20:31 - (Son Güncelleme: 03.07.2018-20:31) Ekmeğe Zam Kapıda

Türkiye Un Federasyonu (TUSAF) Başkanı Günhan Ulusoy, buğday fiyatlarında yüzde 12'lik bir yükseliş olduğuna vurgu yaptı. Bu artışın ekmeğe olumsuz şekilde yansıyacağını ifade eden Başkan Ulusoy, ''ekmekte 15 kuruşluk bir artış olacaktır'' diye konuştu.

BUĞDAYA GELEN ZAM EKMEĞE YANSIYACAK

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, yaptığı basın açıklamasında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday alım fiyatının bin 50 TL olarak açıkladığını ifade ederken "Bir de satım fiyatı olarak bin 120 lira gibi bir rakam koydu. Bin 120 lira yüzde 7'lik bir artışa denk geliyor. Bin 50 lira da önceki seneye göre yüzde 12'lik bir artış eder" şeklinde konuştu.

EKMEK FİYATI 15 KURUŞ ARTACAK

"Yani TMO toplam yüzde 19'luk bir makas belirledi’’ diyen Ulusoy, ‘’Dolayısıyla sezona girmeden önce bizim maliyetlerimiz bin liralardaydı’’ şeklinde konuştu.

Başkan Ulusoy, ‘’Buğdaydaki kalite kaybını da hesaba katarsak un fiyatına yüzde 10-15 seviyesinde zam gelir. O da zaten şu an enflasyon oranıyla aynı bantta. Olağan dışı bir durum söz konusu değil. Bizde unun çuvalına 10 TL zam gelse, bunun ekmeğe yüzde 30 oranında etki ettiğini düşünürsek, 15 kuruş gibi bir fiyat artışı olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal