Dünyaca Ünlü Giyim Markası Nike, Ağrı'da Fabrika Kuracak

Dünyaca ünlü giyim firması Nike, Ağrı'da fabrika kuracak. Ağrı Valiliği'nin teşviki ile kurulacak fabrikada 5 bin kişinin çalışması bekleniyor.

21.03.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-13:20) Dünyaca Ünlü Giyim Markası Nike, Ağrı'da Fabrika Kuracak

Amerikalı dev giyim şirketi Nike, Ağrı'daki Tekstilkent projesi çerçevesinde Ortadoğu ve Avrupa'daki tek üretim merkezini Ağrı'ya taşıyor. 2 senede 5 bin kişinin çalışması düşünülen üretim merkezinde işlenen tekstil ürünlerinin ihracatı da Ağrı üstünden yapılacak.

AVRUPA, ORTADOĞU VE AFRİKA'YA İHRACAT YAPACAK

Sabah'ın haberine göre, şirket Ağrı Valiliği'nin hibe olarak sunduğu fabrika binasında düşük enerji maliyeti avantajından yararlanıp ilk aşamada Avrupa ve Ortadoğu'ya sonrasında da Afrika'ya ihracat yapacak.

ÜRETİM YEŞİL TEKSTİL İLE HAYATA GEÇİRİLECEK

Üretim Nike'ın Türkiye'deki üreticisi Yeşim Tekstil ile beraber faaliyete geçirilecek. Fabrikada nano teknolojik ürünlerin haricinde dünyada hızlı modaya uygun basic ürünlerin de imalatı olacak.

5 BİN KİŞİNİN DOĞRUDAN ÇALIŞMASI BEKLENİYOR

Ağrı'da üç kısımdan meydana gelecek Tekstilkent projesinin ilk aşaması sona erdi. 2019 sonbahar dönemine dek 50 bin metrekarelik proje sona ermiş olacak. Projede 4 ila 5 bin arasında doğrudan çalışanın olması amaçlanıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal