Dolar ve Euro Güne Düşüşle Başladı

S-400 Füzelerinin alınması ve Avrupa Parlamentosu ile yaşanan hadise sonrası yükselen Dolar ve Euro'nun yükselişi kalıcı olmadı.

15.03.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 15.03.2019-09:09) Dolar ve Euro Güne Düşüşle Başladı

Dolar ve Euro kuru gelişen ülkelerdeki dönemsel negatif yönlü yükseliş Türk Lirası'nı da etkilemeye devam ediyor. Dün yaşanan anlık yükseliş bugün itibariyle yerini tekrar düşüşe bıraktı. Analistler 5.50'nin altına inen Dolar'ın psikolojik sınırının 5.50 olduğunu belirtiyor.

Başta ABD ve Avrupa ile olan uluslararası ilişkilerdeki seyir ile bugün açıklanacak ocak ayı işsizlik oranı ve küresel olarak da euro kullanımının hüküm sürdüğü bölgelerdeki enflasyon ve Brexit piyasaların gündeminde ilk sıralarda geliyor. İngiliz Parlamentosu dün yapılan görüşmelerde ikinci kez Brexit'i reddetti.

DOLAR'DA SERT HAREKETLER BEKLENMİYOR

Dolar'ın S-400 tartışmalarıyla başlayan, bu hafta Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile üyelik sürecinin durdurulması önerisinin ardından 5.48'li seviyelere kadar yükselen hareketi bugün itibariyle düşüş gösterdi ve ekonomide sert yönde hareketler beklenmiyor.

15 Mart'ta dolar kuru sığ piyasada düşüş yaşayarak 5.4665 ile başladı. Euro ise dün 6.20 üzerine çıktıktan  sonra 6.18'lü seviyelerden işlem görüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal